Vízkezelés

Mindannyian tudjuk, hogy az élet alapja a víz.

Megfelelő minőségű víz nélkül nincs élet ezen a bolygón. Megtapasztaltuk, hogy az esők után valahogy mindig ugrik egyet az állomány. Bárhogy is öntözzük a növényeinket, az valahogy segít átvészelni a nehéz időszakokat, de az a varázslatos friss eső mindig meghozza a várva várt felüdülést és ugrást a növényeinknek.

Probléma a talajvízzel, hogy sok benne az oldott ásványi anyag, mint a kalcium, a magnézium, a vas és mangán. Ezek levegővel érintkezve oxidálódnak, ami csúnya vízköves vöröses, sárgás vagy barnás kiválásokat okoz. Többek között nem csak csúnyán néz ki, hanem komoly dugulási problémákat okoz a csepegtető és mikroszórófejeken, kapilláris csöveken, ami növeli a költségeket vegyszer oldalon, mint a savazás vagy drága vízszűrő berendezések szükségesek ennek kitisztításához kertészetek számára. 

Másfelől az oldott tápanyagok, ha oxidálónak, kevésbé felvehetőek a növények számára. A vízkeménység a növényvédőszerek hatékonyságát is nagyban befolyásolja, mivel magas keménységű víz a magas pH-val csökkenti a növényvédőszerek felszívódását. Ez sok extra munkát és költséget jelent nekünk gazdálkodóknak. Mi tévők legyünk, hogy ez megoldódjon?

A vízkezelés gondolatáról kapásból az jut eszünkbe, hogy drága mulatság, ami soha sem fog számunkra megtérülni.

Volt már alkalom, amikor megpróbáltuk a vegyszercsökkentés mellett néhány vízkezelő készüléket, de valahogy nem hozta a kívánt eredményt, aminek hatására maradunk a jól bevált módszereknél, még ha az költséges is, azzal nem tudjuk magunkat megégetni többször. Nem az számít, hogy mi mennyibe kerül, hanem hogy milyen gyorsan fog számunkra megtérülni.

Mi az amit valójában szeretnénk a vízkezelés terén: egy valóban hatékony megoldással végérvényesen megoldani a vízkezelési problémáinkat, vagy tehetetlenül elfogadjuk az eddigi helyzetet?

A megfelelő vízkezeléssel visszaállítjuk a víz eredeti állapotát egy esővíz szerkezetű állapotra.

Ezt egyszerűen és gyorsan megoldjuk. A kezelő készülékünk egy mágneses teret hoz létre, amivel megváltozik a víz szerkezete. Felszerelése egyszerűen történik a csőhálózatra. Ezt vevőink megtehetik saját maguk vagy igény szerint szakképzett munkatársaink kérésre felszerelik a készüléket.

Vízkezelés kellemes mellékhatása, hogy a vízhálózatunkról a vízkő és más elemek lerakódásai rövid időn belül leoldódnak, ezzel lerövidítjük vagy megállítjuk a dugulási és karbanartási időket. A javuló vízminőséggel növekszik a takarmány hasznosulás állatainknál. A nagyobb oldóképesség segíti növényeinket egy magasabb a beltartalom és a termésmennyiség kialakításában. Ez által növekszik a pultontarthatóság és terményeink eltarthatósága. A növényvédőszerek hatékonyabban hasznosulnak, mivel megfelelő mértékben oldódnak és emiatt a növények is könnyebben felveszik a kívánt hatóanyagokat.

Scroll to Top