Talajmegújító szaktanácsadás

Azok a termelők, akik belefognak talajmegújítás szemlélete mentén egy váltásba fontosnak tartják, hogy fokozottan figyeljenek talajuk állapotára, amit tovább tudnak örökíteni a jövő generációi számára. A forgatás nélküli művelés és a takarónövények hatására fennmaradjon és növekedjen egy folyamatos takart réteg, ami támogatja a talajéletet számukra. Szeretnék, hogy javuljon talajuk szerves anyag tartalma, szerkezete és vízmegtartóképessége, ez által egy stabilabb és jövedelmezőbb termelést tudjanak elérni, ami időt és költségeket spórol meg számukra.

Ugyanakkor menet közben a gazdálkodók a talajmegújításra való átállás során sorozatos problémákba ütköznek bele. Ismeretlen területeken jár az ember, az eddigi megszokások nem úgy működnek, mint a jól megszokott forgatásos elemeknél. Átalakul talajunk tápanyagszolgáltató képessége, ami okozhat terméscsökkenést az első néhány évben. A gyomok és azok összetétele a talajállapot változásával átalakul, ami eleinte több odafigyelést igényel. Emiatt folyamatos gondolkozás és új tudás megszerzése szükséges tápanyagutánpótlás és gyomszabályozási szempontból. A megnövekedett szártömeget nem tudja a jelenlegi eszközpark kezelni. Ott az a rengeteg beruházás, amivel az átállás jár. Mindenhez a megfelelő szakirodalom megtalálása nehézkes a megfelelő döntéshez beleértve a kipróbált és megfelelő fajták kiválasztásával is.

A talajmegújítás során a leggyakoribb félelmek között fel szokott merülni, hogy a gyomok megeszik a fejünket és a megnövekedett gyomnyomásra mi a megfelelő kezelés módja? A terméscsökkenés mekkora jellegű anyagi kiesést okoz? A vetőgép hiányosságai és a nagy szármaradvány problémái árbevétel kiesését okoznak, amik hosszútávon befolyásolják a gazdaság működését. A kártevők elszaporodása és az abból következő extra költségek. A szervestrágya bedolgozása problémás vagy nem megoldható egyáltalán. Ezek valóban fontos kérdések, amik felmerülnek ilyenkor a fejekben, de ezeket fogjuk meg és tegyük félre.

Kérdés csupán, hogy mit akarsz valójában: egy stabil termelést élő talajjal vagy kiszolgáltatottságot az időjárás elemeinek?

A talajegészség 5 alapelve mentén átvezetünk téged az ingoványos mocsáron, fogjuk a kezed, míg stabil talajt nem érsz a túlparton.

Indulástól kezdve támogatjuk a talaj regenerálódását és megújulását, hogy a stresszes vízhiányos és aszályos időszakban is vígan fejlődjenek a növényeid.

Szerves alapon építjük fel a technológiát, hogy megtámogatjuk a talajon keresztül a növényeket és a talajéletet is. Személyre szabottan összerakjuk és visszaellenőrizzük azt a technológiát, amit a saját elképzeléseid szerint meg is tudsz valósítani. Az eredmények számítanak, és nem az üres ígéretek!

Talajaink megújításába fektetni a legjobb hosszútávú befektetés.

Tudást adunk a kezedbe, amivel stabil alapokra építhetsz. A talaj- és növényélettani folyamatok megértése által egy önfenntartó rendszert kapunk, ami kiegyensúlyozza önmagát a nehéz helyzetekben is. Végeredményben egy életerős, környezeti hatásoknak ellenálló talajt és növényállományt hozunk létre, ami jobban megtartja a vizet, ezáltal ellenáll az aszálynak, és művelni is könnyebb amellett, hogy csökkenthetőek a gázolaj és növényvédelmi költségeid is. Mindezt azért, hogy több maradjon a végső elszámolásnál a zsebedben és nyugodtan elmehess pihenni kedved szerint. Az ördög a részletekben bújik meg.

Generációkon átívelően tervezünk, hogy legyen mit továbbadni a jövő nemzedékeink.
Scroll to Top